Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλες και φίλοι.

 

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του  Συλλόγου μας.

Η  παράδοση τα ήθη και έθιμα που δημιούργησαν και μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας  μέσα από δύσκολα χρόνια διαβίωσης,  αποτελούν την πολιτιστική μας  κληρονομιά.  Φιλοδοξία και καθήκον του Συλλόγου μας  είναι  αυτή τη πολιτιστική κληρονομιά να τη συντηρήσουμε και να τη κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.  Η δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας θεωρούμε ότι συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του σκοπού.  Στις  σελίδες μας θα βρείτε στοιχεία που αφορούν την ιστορία και τη λαογραφία του χωριού μας, φωτογραφίες του χθες και του σήμερα, ειδήσεις  και  πληροφορίες της περιοχής μας.

Θα ήταν χαρά μας   αν μέσω αυτής της ιστοσελίδας  ανοίγαμε ένα παράθυρο επικοινωνίας με όλους τους συγχωριανούς μας  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας, τις ιδέες σας και τις προτάσεις σας προκειμένου να βελτιώσουμε και να εμπλουτίσουμε  αυτή την ιστοσελίδα ώστε να αποτελέσει μία καλή πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για κάθε επισκέπτη.

Πιστεύουμε στην δύναμη της επαφής και της επικοινωνίας γι αυτό και θα επενδύσουμε σε αυτήν, μ’ αυτόν αλλά και μ’άλλους τρόπους. Γιατί η μικρή κοινωνία του χωριού μας  έχει ένα κοινό σημείο αναφοράς, ΤΟ ΧΩΡΙΟ μας.

Σε ένα κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον που αλλάζει γύρω μας, ο πολιτισμός και η οικογένεια μπορεί να μας κάνει να αντέξουμε. Ο πολιτισμός σημαίνει οτιδήποτε που κάνει ο άνθρωπος για να βελτιώσει και να ‘’χρωματίσει’’ την ζωή του.

Στόχοι του συλλόγου μέσα από το νέο Δ.Σ είναι η ανάπτυξη των δεσμών, η διάδοση του πνεύματος αλληλεγγύης και η καλλιέργεια των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη του γενικότερα. Η συμβολή στην πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του Λοφίσκου και των ίδιων των μελών και φίλων του συλλόγου. Η ενασχόληση με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του χωριού μας και του τόπου μας . Η εξασφάλιση δυνατοτήτων έκφρασης όλων των απόψεων και ειδικότερα ιδιαίτερων τμημάτων του Συλλόγου, όπως η νεολαία και τα χορευτικά. Η ενασχόληση με τα γενικότερα τοπικά προβλήματα του τόπου και η συμβολή στην επίλυσή τους. Η τοποθέτηση σε ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα  της προστασίας  του περιβάλλοντος. Η ψυχαγωγία των μελών στα πλαίσια της κοινωνικότητας με τους χορούς, της εκδηλώσεις και τις εκδρομές.

Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε. Ελάτε μαζί μας!  Στηρίξτε μας! Ελάτε να υλοποιήσουμε τους στόχους του Συλλόγου μας.

Με εκτίμηση, Για το Δ.Σ.

Αθανάσιος Τσαλαμούρας

Πρόεδρος Δ.Σ